Leer in 6 weken inspirerend schrijven

Meer impact met slimme schriftelijke communicatie

Wil jij dat je teksten je lezers inspireren om iets bij te dragen aan je plan, project of organisatie? Dan is deze training schriftelijke communicatie precies wat je zoekt. De Inspirerende Teksten Academie leert maatschappelijk betrokken mensen effectief schrijven, voor meer impact en meer schrijfplezier. In 6 weken tijd geef je je schrijfvaardigheden een flinke boost, waardoor je (meetbaar) meer mensen aan je project of organisatie verbindt.

Daniëlle (39) schrijft projectplannen, subsidieaanvragen en andere beleidsstukken. Ze houdt haar collega's graag te vriend en werkt dus mee als zij graag iets gewijzigd zien. Vaak keuren leidinggevenden haar werk goed, maar verder krijgt ze weinig reacties op haar teksten. Over de jaren is haar werkplezier ingezakt. Ze zou wel wat bemoediging kunnen gebruiken, want ze wil graag groeien in haar functie en meer succes behalen.

Yulia (28) werkt ​ruim een jaar op de communicatie-afdeling van een ideële organisatie. Ze is trots op haar werk, ze kan ervoor instaan dat ze foutloos op de website van haar organisatie verschijnen. Toch knaagt er iets. Collega's vinden haar teksten lekker leesbaar en to-the-point. Maar het aantal donateurs is niet aantoonbaar toegenomen sinds Yulia voor deze organisatie werkt. Heeft het wel zin wat zij en haar collega's doen? Ergens smoort een gevoel dat zij en haar collega's kansen laten liggen. 

Pascal (54) is wethouder. Als doorgewinterd politicoloog heeft hij een lichte afkeer van commercie. Niet alle dromen kunnen daadwerkelijk worden uitgevoerd, weet hij uit ervaring. Maar Pascal zou Pascal niet zijn als hij niet toch altijd weer nieuwe ideeën opdeed. Hij vindt het leuk om​ mensen te enthousiasmeren. Mondeling gaat het hem goed af; hij is goed in presenteren. Veel lastiger vindt hij het om zijn ideeën sprankelend op papier te krijgen - of op een website. Laat staan dat hij kan aantonen dat zijn woorden het verschil maken.

Redacteuren, beleidsmedewerkers en plannenmakers: laat je niet langer beperken door strakke formats, tijdsdruk en de verwachtingen van collega's. Laat je creatief uitdagen - leer ​inspirerend schrijven. Doe jezelf, je lezers èn je opdrachtgevers daarmee een groot plezier!

Tamara Ronteltap, purpose coach

,,Ik heb me voor deze schrijftraining aangemeld, omdat Hille de mogelijkheid bood om ook meteen mijn website opnieuw onder de loep te nemen. Door samen met Hille teksten door te spitten heb ik ambtelijk taalgebruik leren herkennen, en commerciëler leren schrijven. Ik zou deze training daarom zeker bij anderen aanbevelen. Hilles kennis over duurzaamheid was voor mij een doorslaggevende meerwaarde!"

Last van werkdruk en een volle agenda?

Heb je geen tijd voor deze training? Jammer! Je teksten worden lang en saai en belanden steeds vaker in een bureaula. Mensen komen wel op je website, maar ze surfen weg voordat ze alles hebben kunnen bekijken, en ze komen zelden terug. Of je houdt het gevoel dat je je ideeën mondeling sterker kunt presenteren dan schriftelijk. Je werkplezier zakt steeds verder in, je project komt niet goed van de grond en je organisatie verwerft te weinig inkomsten

Maak tijd voor effectieve schriftelijke communicatie...

De tijd die je investeert, win je terug. Na deze training worden je teksten aantoonbaar effectiever, je verwerft meer steun voor je plan, je project of je organisatie. Meer mensen leveren actief een bijdrage aan je doel, bijvoorbeeld door vaker en meer geld te doneren. Dat klinkt je werkgever als muziek in de oren, dus vraag vooral naar het opleidingsbudget, en/of een dagdeel per week die je aan de training mag besteden.

Deze online schrijftraining duurt ​6 weken. De lesstof is verdeeld over ​6 modules: 

Module 1

- Basisles leesgemak

- Je schrijfproces slim voorbereiden

- Strakke call-to-actions schrijven

- Feedback vragen en verwerken
        Module 2

- Basisles: weg met lege woorden

- Handig informatie zoeken

- (Telefonisch) interviewen                     

- Handig aantekeningen maken

- Een persbericht schrijven en geplaatst krijgen

Module 3

- Basisles: helder en levendig schrijven

- Opbouw voor dummies

- Opbouw voor gevorderden: hoe je opbouw bijdraagt aan het activeren van je lezers.
Module 4

- Basisles: laat je lezers door je teksten glijden.

- Storytelling

- Pimp je tekst met humor

- Pimp je tekst met emoties


Module 5

- Basisles: verhaspelde uitdrukkingen en zinsbouwfouten

- Schrijven voor het web

- Pakkende koppen schrijven

- Een blog schrijven

- Je online vindbaarheid verbeteren

- Je materiaal strategisch presenteren

Module 6

- Basisles: lastige taalkwesties, zijn of haar, hun of hen.

- Een opiniestuk schrijven en publiceren

- Woordkeuzes en framing

- Inkorten en afronden

- Hoe je gedrag kunt beïnvloeden volgens slimme marketingtechnieken en storytelling.

Ellis Jongsma, vertaalster

"Aan de hand van allerlei trucjes heb ik geleerd een tekst gestructureerd op te zetten. Schrijven met een duidelijk doel is wel wat anders dan maar gewoon gaan schrijven en hopen dat het goed komt. Verder heb ik veel geleerd van de tips om een tekst levendiger te maken, en je lezers meer leesgemak te bieden. Een groot voordeel van dit aanbod vind ik de combinatie van videolessen, lezen, huiswerk maken en bespreken."

Training schriftelijke communicatie

Uniek aan deze training schriftelijke communicatie, is dat je niet alleen leert schrijven, maar ook leert inspireren.

Nog meer voordelen:


 • Je leert in je eigen tempo, bekijkt de videolessen wanneer je daar tijd voor hebt.
 • Voor de schrijfopdrachten werk je vaak aan teksten die je toch al wilde schrijven.
 • Je vergroot je impact: je werft meer fondsen, je vergroot je klanten- en/of ledenbestand.
 • Je leert sneller schrijven, waardoor je tijd overhoudt.
 • Je leert online feedback vragen, verwerken en geven, waardoor je kunt blijven groeien. 
 • ​Je breidt je netwerk uit.
 • ​Je verwerft meer schrijfplezier.

Inge Reyntjes, projectmedewerker

"Dit zei mijn baas over de nieuwsbrief die ik aan de hand van jouw lessen heb geschreven: Wat een leuke enthousiaste nieuwsbrief! Volgens mij begint die schrijfcursus echt vruchten af te werpen.'"

Mijn aanbod:

​Basispakket

- toegang tot videolessen en pdfs

- feedback van cursisten:
toegang tot ​besloten facebookgroep

- checklists om te bewaren

€ 227,- exclusief BTW

(inclusief BTW € 274,67 Als je meer dan € 250 studiekosten maakt, is dat aftrekbaar bij de belastingdienst!)


​Extra plus

- ​toegang tot videolessen en pdfs

- ​6 groepswebinars waarbij je vragen kunt stellen

- ​​feedback​ op huiswerk van docent:

6 individuele lessen van 30 minuten, telefonisch of via skype

- feedback op huiswerk van cursisten:

toegang tot besloten facebookgroep

- checklists om te bewaren

- Wil je me na deze training nog inhuren als schrijfcoach? Als ex-cursist met een extra pluspakket kun je 5 sessies erbij kopen voor maar 200 euro. Ik lees je tekst dan tijdens de sessie, en geef direct feedback.

- afsluitende borrel in Haarlem


€ 577,- exclusief BTW

(Inclusief BTW € 698,17. Als je meer dan € 250 studiekosten maakt, is dat aftrekbaar bij de belastingdienst!)

VIP-pakket

​- ​toegang tot videolessen en pdfs

- ​6 groepswebinars waarbij je vragen kunt stellen

- ​​feedback​ op huiswerk van docent:

6 individuele lessen van 60 minuten, telefonisch of via Skype

- feedback op huiswerk van cursisten:

toegang tot besloten facebookgroep

- feedback van docent op je website als geheel (ik investeer hiervoor 2 uur leestijd)

- checklists om te bewaren

- 3 bonuslessen

- Wil je me na deze training nog inhuren als schrijfcoach? Als ex-cursist met een VIP-pakket kun je nog 10 sessies erbij kopen voor maar 250 euro. Ik lees je tekst dan tijdens de sessie, en geef direct feedback.

- afsluitende borrel in Haarlem

€ 1037,- exclusief BTW

(inclusief BTW € 1254,77 Als je meer dan € 250 studiekosten maakt, is dat aftrekbaar bij de belastingdienst!)

Meike Meinhardt

Ik heb enorm veel aan de schrijftips. Kort en krachtig, simpel en doeltreffend. Mijn dank is groot!

Beter leren schrijven loont!

Per week een half uur voor een groepsles en een kwartier voor een individuele les over de telefoon. Voor het huiswerk heb je ​​3-7 uur per week nodig. Deze tijd verdien je ruim terug doordat je voortaan sneller en effectiever kunt werken.

Volg je deze training, dan boek je meetbaar betere resultaten: sitebezoekers blijven langer op je site tekenen je petitie(s) en doneren vaker en meer. Dat kun je zien aan de statistieken in google analytics. Dat maakt deze online training zeer aantrekkelijk. Betaalt je werkgever deze training uit het opleidingsbudget? Dan verdient de organisatie dat geld zeker terug. Ook jijzelf kunt de investering terugverdienen, doordat je productiever wordt.

Snel beslissen loont ook:

Een nieuwe editie van deze training start maandag 4 november 2019, met een webinar via zoom om 20.30 uur. Deze editie heb ik plaats voor maximaal 10 cursisten. De eerste 3 inschrijvers krijgen een bonusles over strategisch gebruik van sociale media. Wees er dus snel bij.

Wil je liever eerst kennismaken? Ik geef vooraf een gratis webinar. Wil je meedoen, meld je dan vooraf aan via de link(s) die je vindt op de homepage. En/of schrijf je in voor mijn gratis schrijftips.

De uiterste inschrijfdatum voor de training zelf is maandag 28 oktober 2019, 20.30 uur. Nog

00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden

te gaan.


Mijn deskundigheid als schrijftrainer:

Mijn naam is Hille Takken. Ik kan je inspirerend leren schrijven. Ik ben opgeleid als journalist en schrijf voor NRC Handelsblad, Oneworld en diverse glossies. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan als redacteur en communicatiedeskundige bij non-profitorganisaties.

Ik heb veel mensen met goede plannen en ideeën leren kennen die mijn aanmoediging en mijn tips over inspirerend schrijven sterk waarderen. Zo kwam ik op het idee om deze schrijftraining te ontwikkelen. Veel hoogopgeleiden kunnen heel aardig schrijven, maar zijn niet erg vertrouwd met de schrijftechnieken die ik aanreik. Los daarvan kunnen ze de oefening en de bemoediging goed gebruiken. Kies je voor mijn training, dan kun je rekenen op persoonlijke, opbouwende feedback.

Ik richt me op de non-profitsector, omdat ik een bijdrage wil leveren aan een mooiere wereld. Dat doe ik in mijn werk, maar ook in mijn gezin: ik heb geen auto, ik woon energiezuinig en heb mijn hypotheek ondergebracht bij Triodos. Mijn oudste zoon hebben mijn man en ik geadopteerd uit de Verenigde Staten.Ik vind de videolesssen prettig en overzichtelijk. Inhoudelijk duidelijk en precies lang genoeg. Hille komt rustig over. Ze weet waar ze het over heeft en geeft aansprekende voorbeelden in een echt gebruikte werkkamer, geen studio met één steriele orchidee.

  Hovannouhi Houniet


Past deze schrijftraining wel bij mij?

 • In mijn lessen richt ik me vooral op mensen die aan goede doelen werken, of zij dat nu doen als communicatiemedewerker of als project- of programmamanager. De inhoud van deze training is ook zeer geschikt voor maatschappelijk betrokken mensen die -al dan niet als zelfstandige- werken in het onderwijs, in de zorg of voor een (semi-)overheidsinstelling.
 • De lessen zijn goed te volgen voor zowel beginnende als gevorderde schrijvers. Er is geen basisniveau vereist, wel leergierigheid. Reken als beginnend schrijver op een extra dagdeel voor het huiswerk.
 • De leeromgeving is gebruiksvriendelijk, ook voor digibeten. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je die stellen in de Facebookgroep.

 Dit is hoe de training werkt:

 • Je krijgt een inlogcode naar de (beveiligde) leeromgeving. Je krijgt toegang tot videolessen, ​teksten, links naar relevante websites, en huiswerkopdrachten. In totaal zijn er 27 lessen, verdeeld over 6 modules. Je kunt deze online lessen volgen wanneer je maar wilt.
 • Voor de lessen en de opdrachten heb je 1 of 2 dagdelen per week nodig.
 • Op donderdagavonden om 20.30 uur- volg je een interactief webinar van ongeveer 45 minuten over het gemaakte huiswerk. 
 • Je krijgt wekelijks een individuele les, telefonisch of via zoom. In deze gesprekken kun je al je vragen en twijfels persoonlijk bespreken. In deze sessies kun je ook teksten bespreken die je voor je werk schrijft. 
 • ​Je krijgt toegang tot een besloten Facebookgroep voor cursisten, een waardevolle aanvulling op je netwerk en voor velen een ondersteunende, motiverende omgeving.

Wil je meer weten? Fijn!

Ik beantwoord al je vragen graag. Bel me even op 06-12949030 of mail me via inspirerendeteksten@gmail.com